Üdvözöllek a blogomon

Babahordozás

Babahordozás

Bizonytalan vagy? Sokat hallottál már a hordozókendőkről, de úgy gondolod túlságosan macerás, nehéz megkötni? Több ezer éves tapasztalat és több évtizednyi tudományos kutatómunka bizonyítja, hogy a hordozás a babák elemi szükséglete. Azonban a hordozás jóval több, mint egy praktikus eszköz. OLVASS TOVÁBB

Kötődés szülő-gyermek között

Kötődés szülő-gyermek között

Mi is az a kötődés? Kennel és Klaus ezt írja ” egyedülálló kapcsolat két ember között, amely különleges és maradandó”. A pszichológusok a csecsemőkori kötődés jellege alapján határozzák meg a felnőttkori kapcsolatok jellegét. OLVASS TOVÁBB!

A baba fejlődése

A baba fejlődése

Az egészséges gyermekek fejlődésében is nagy különbségek lehetnek. A fejlődés időnként gyors, máskor az átmenet lassúbb. De még az olyan gyermekekben is akik lassabban fejlődnek megtalálhatóak a fejlődés általános jellemzői. OLVASS TOVÁBB!

Nyűgös baba

Nyűgös baba

Mikor első gyermeked várod tele vagy várakozással, milyen aranyos, mosolygós babád lesz. Aztán mikor megszületik kiderül, hogy a babák nem csak mosolyogni tudnak, van amikor nyugtalanok, nyűgösek, sírósak. OLVASS TOVÁBB!